Ouderen komen nauwelijks buiten

Recentelijk is er een onderzoek geweest naar de leefsituatie van ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Daaruit bleek dat een kwart van de ouderen niet of nauwelijks buiten komt. Een zorgelijke ontwikkeling, die niet nodig hoeft te zijn.

Een groene omgeving is goed voor het welzijn en de gezondheid. Het is voor ouderen dus eigenlijk noodzaak om regelmatig buiten te komen. Maar vaak ontbreekt het bij het verzorgend personeel simpelweg aan tijd om met de ouderen een rondje te lopen. Met GroeneDagbesteding bieden wij hiervoor een passende oplossing.

Twee vliegen in één klap
GroeneDagbesteding slaat in feite twee vliegen in één klap: de tuin van het verpleeg- of verzorgingshuis wordt onderhouden én de ouderen zijn buiten in de natuur bezig. Onder begeleiding van onze gekwalificeerde medewerkers hebben ouderen weer een zinvolle dagbesteding. Eentje die hen plezier en trots geeft. Door deze unieke constructie wordt een stuk van de onderhoudskosten gedekt door het budget van dagbesteding. Op die manier zijn er ook verschillende subsidiemogelijkheden.

Met GroeneDagbesteding is dus prima te voorkomen dat ouderen wegkwijnen en niet buiten komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij lichten het graag toe in een vrijblijvend adviesgesprek.