Referenties

Bij Bartholomeus Gasthuis draait GroeneDagbesteding al enkele jaren. Dit verzorgingstehuis is zeer te spreken over het concept. Paula Steenbeek, medewerker welzijn, vertelt:

“Bij de meeste bewoners gaat het vooral om actief buiten zijn. Te voelen dat het koud is of juist heel erg warm. Het zien en ervaren dat de hortensia’s er prachtig bij staan. Het vraagt wel een andere manier van denken. Want we zien onze tuin niet meer alleen als onderhoudspost, maar ook als een zinvolle dagbesteding. Het is voor zelfstandige en demente bewoners heel belangrijk om actief te blijven en meerdere zintuigen te laten prikkelen. Daarom is het voor deze groep essentieel om van de kamer af te komen. Deze dagbesteding is inmiddels zo populair dat er een wachtlijst voor is ontstaan. GesselGroen speelt een belangrijke rol bij deze vorm van therapie. Begeleiders en bewoners kunnen vragen stellen die dan professioneel worden beantwoord. Wanneer je als begeleider je echt kunt inleven in de behoeften van de dementerende en met volle aandacht een activiteit aanbiedt dan werk je mee aan iemands welbevinden. GesselGroen doet al het zware werk en samen met onze vrijwilligers begeleiden we de bewoners met hun onderhoudstaken. Dat kleine uurtje is voor de bewoners een hoogtepunt van de dag. De begeleiders van GesselGroen hebben ondertussen ook een band opgebouwd met de vaste tuingroep en weten dus wat een persoon kan en niet kan.”

Vrijblijvend adviesgesprek
Benieuwd wat GroeneDagbesteding voor u kan betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij maken een vrijblijvend adviesgesprek met u!

    Uw naam*

    Uw e-mailadres*

    Uw telefoonnummer

    Eventuele opmerkingen