GroeneDagbesteding op de Conferentie Natuur & Gezondheid 2017

Al een tijdje draait het project Grijs, Groen en Gelukkig van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Vanaf het begin maakt GroeneDagbesteding onderdeel uit van dit project. Vandaar dat wij gevraagd zijn om ons unieke concept toe te lichten op de Conferentie Natuur & Gezondheid.

Deze conferentie, georganiseerd door IVN, werd gehouden op donderdag 16 november. Mensen die zich in willen zetten voor een groene transitie in de zorg kwamen bijeen om kennis uit te wisselen en te brainstormen. Het wordt steeds bekender dat een groene omgeving helpt bij het verkrijgen van een betere gezondheid. Tijdens de conferentie was er onder andere een interessante lezing van prof. dr. Agnes van den Berg, hoogleraar natuurbeleving. Zij vertelde: “Ouderen ervaren een gevoel van veiligheid, geborgenheid en positiviteit in een natuurlijke omgeving. Ze krijgen meer eigenwaarde en voelen zich minder eenzaam. Verder is het voordeel van natuur dat er (nog) geen bewezen nadelen zijn. Medicijnen hebben bijwerkingen, natuur niet.”

GroeneDagbesteding
Wij kregen de kans om ons unieke concept GroeneDagbesteding toe te lichten. Ook hebben we met de aanwezigen gebrainstormd over de invulling hiervan. Intussen draait het concept bij verschillende zorginstellingen en hebben we al ruime ervaring opgebouwd, maar uiteraard zijn we altijd nieuwsgierig welke ideeën andere zorginstellingen hebben. Zo kunnen wij GroeneDagbesteding verder blijven ontwikkelen en verbeteren.

Al met al was het ook voor ons een leerzame conferentie. We zijn vol inspiratie huiswaarts gekeerd en hebben weer mooie ideeën om woonzorgcentra optimaal te adviseren hoe zij groen en gezondheid kunnen verbinden! Benieuwd naar die ideeën? Neem vrijblijvend contact met ons op!