IVN bundelt krachten met GroeneDagbesteding

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen ze door de omgeving rondom zorginstellingen te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. Het project waarin dit moet gaan gebeuren, wordt Grijs, Groen & Gelukkig genoemd.

Om dit project tot een succes te maken, heeft IVN de krachten gebundeld met GroeneDagbesteding. GroeneDagbesteding kan met haar unieke concept namelijk een grote rol spelen in het realiseren van het doel van Grijs, Groen & Gelukkig.

Koplopers gezocht!
Om dit project tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar 10 koplopers. IVN begeleidt deze koplopers bij de aanplant van een mooie belevingstuin op het terrein en het opzetten van een divers natuuractiviteiten-aanbod voor cliënten. Ook gaan wij samen op zoek naar financierings- en subsidiemogelijkheden. Een professioneel team van IVN begeleidt het traject en geeft advies. Voor het uitvoeren van de activiteiten werven we vrijwilligers, die we trainen in het begeleiden van natuurbelevingsactiviteiten voor ouderen. De koplopers vormen op deze manier een inspirerend voorbeeld voor andere zorgcentra. Zij dragen het ideale plaatje uit waar Grijs, Groen & Gelukkig voor staat en belichamen het zorgcentrum van de toekomst.

GroeneDagbesteding en IVN
GroeneDagbesteding past perfect in het toekomstbeeld van IVN. Vandaar dat IVN GroeneDagbesteding graag opneemt in haar activiteitenkalender. Het idee van GroeneDagbesteding is dat bewoners en activiteitenbegeleiders zelf de tuin van hun zorginstelling onderhouden, samen met onze gekwalificeerde medewerkers. Dit biedt meerdere voordelen:

  • het is een zinvolle dagbesteding
  • het geeft de bewoners plezier en trots
  • werken en verblijven in een groene omgeving bevordert het welzijn van de bewoners
  • een deel van de onderhoudskosten kunnen worden gedekt door het budget voor dagbesteding

Het inzetten van GroeneDagbesteding heeft al voor verrassende resultaten gezorgd bij verschillende zorginstellingen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Bartholomeus Gasthuis in Utrecht.

Wilt u meer informatie over het project Grijs, Groen & Gelukkig? Kijk dan op de website van IVN. Indien u interesse heeft om de mogelijkheden met IVN te bespreken, maken we graag een afspraak met de verantwoordelijke binnen uw organisatie. Wie weet wordt u de tweede `koploper´ van dit prachtige programma…