Een groene omgeving zorgt voor minder depressie

Britse studie toont aan: mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich mentaal beter en zijn minder gevoelig voor depressies en angst dan mensen die in een versteende omgeving wonen. Het onderzoek werd eind 2014 uitgevoerd door de University van Exeter en verscheen in vakblad Environmental Science and Technology.

De onderzoekers volgden meer dan 1.000 Britse huishoudens, die tijdens de vijf jaar van het onderzoek verhuisd waren. In die periode woonden zij zowel in een groene als een minder groene stedelijke omgeving. In het onderzoek zijn correcties toegepast voor effecten van een groot aantal andere factoren die invloed kunnen hebben op de geestelijke gezondheid. Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met werkloosheid en criminaliteit. Ook is er gecorrigeerd voor opleiding, werkstatus, burgerlijke staat en type woning.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die verhuizen naar een groener gebied vrijwel direct een verbetering laten zien in geestelijke gezondheid. Bovendien houden zij deze verbetering in geestelijke gezondheid ook vast.

GroeneDagbesteding als middel tegen depressies
Zoals al eerder geschreven, is tuinieren ook een goed middel tegen depressies. De filosofie van GroeneDagbesteding past daar perfect bij. We hebben al verschillende mooie resultaten geboekt, zoals bijvoorbeeld bij Bartholomeus Gasthuis. Benieuwd wat GroeneDagbesteding voor uw instelling kan betekenen? Maak een afspraak, wij laten het u graag zien!