Perfecte invulling voor aandachtsuurtje

Op Prinsjesdag presenteert staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) een plan om de kwaliteit in verpleeghuizen te verbeteren. Onderdeel van dit plan is het aandachtsuurtje: elke bewoner moet dagelijks één uur persoonlijke aandacht krijgen van een begeleider. Bij GroeneDagbesteding juichen we dit plan uiteraard ook toe. Wij merken namelijk dat de bewoners in de tuingroepen de aandacht die zij krijgen sterk waarderen.

Alle instellingen die GroeneDagbesteding toepassen, hebben een zogenaamde tuingroep. Dat is een groep begeleiders en bewoners, die samen met onze mensen de tuin van de instelling verzorgen. Tijdens dit onderhoud krijgen de ouderen niet alleen persoonlijke aandacht van de begeleiders van de instelling, maar ook van onze mensen. Daardoor bloeien ze op, wat natuurlijk een positieve uitwerking heeft op hun gezondheid. Maar ook het buiten bezig zijn, de geur van bloemen, het gezoem van de insecten: het zorgt er allemaal voor dat de ouderen rustiger worden en zich beter gaan voelen. Daarmee slaan deze instellingen twee vliegen in één klap: hun bewoners hebben een nuttige, waardevolle dagbesteding én de tuin ziet er altijd tiptop uit.

Wij steunen het plan van Van Rijn dus van harte. Wilt u echter niet wachten tot dit plan doorgang vindt, maar direct een manier vinden om meer aandacht aan uw bewoners te geven? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee!