GroeneDagbesteding positief voor Alzheimerpatiënten

In de natuur bezig zijn werkt therapeutisch. Dit geldt zeker voor mensen die lijden aan Alzheimer. Door de verschillende prikkels komen herinneringen aan vroeger weer boven. Dit maakt de ziekte wat draaglijker voor patiënten en hun omgeving. GroeneDagbesteding levert hier een positieve bijdrage aan.

Ons concept draait nu al enkele jaren bij verschillende zorginstellingen waar Alzheimer patiënten wonen. De resultaten zijn positief. Het grootste voordeel vinden de patiënten dat ze weer wat zinnigs bij kunnen dragen. Bijvoorbeeld door in hun eigen tuin groenten en kruiden te verbouwen die in de keuken gebruikt kunnen worden. En doordat ze buiten in de tuin bezig zijn, ruiken ze weer de bloemen, horen ze de vogels en zien ze de planten. Door hierover te praten en samen met de begeleiders herinneringen op te halen, worden de patiënten rustiger en wordt de Alzheimer draaglijker.

Natuurlijk verschilt het per persoon wat ze in de tuin willen en kunnen doen. De experts van GroeneDagbesteding maken daarom altijd een plan op maat. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die dat wil een steentje bij kan dragen.

Benieuwd naar de resultaten die u met de inzet van GroeneDagbesteding kunt boeken? Wij laten het u graag zien. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.