GesselGroen en Duurzame Dinsdag met GroeneDagbesteding!

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen met een duurzaam idee opgestaan. Al die ideeën verdienen een podium. Dat podium biedt Duurzame Dinsdag. Ideeën op het gebied­­ van energie, mobiliteit of techniek bijvoorbeeld, maar ook op het gebied van voedsel, sociale innovatie en natuur. Duurzame Dinsdag is er voor álle duurzame ideeën.

Tot 15 juni verzamelt Duurzame Dinsdag inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving op duurzamedinsdag.nl. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt Staatssecretaris Dijksma de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen 18 jaar een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen die dag letterlijk een publiek en politiek podium.

Indieners maken kans op één van de zes prijzen, die worden toegekend door een jury onder leiding van Maurits Groen:

  • Asito Sociale-innovatieprijs, voor mensen die met hun initiatief mensen bij elkaar brengen;
  • Greenchoice Energieprijs, voor het beste idee hoe Nederlanders dichtbij huis écht baas worden over hun eigen energie;
  • VHG Groenprijs, voor mensen die met hun idee of initiatief groen naar de buurt brengen;
  • NS Reis mee-prijs, voor het beste idee dat bijdraagt aan meer duurzaam reizen;
  • ENGIE Jongerenprijs, voor jongeren <30 met een duurzaam idee op het gebied van technologie;
  • Lidl Voedselprijs, voor ideeën op het gebied van voedsel.

Duurzame Dinsdag helpt initiatiefnemers verder
Alle ideeën krijgen een plek in de koffer, ook ideeën die niet binnen één van de thema’s vallen. Niet alleen prijswinnaars, maar ook andere innovatieve en inspirerende initiatieven worden een stapje verder geholpen. Duurzame Dinsdag biedt toegang tot een breed netwerk aan professionals en andere initiatiefnemers. Samen verbinden, versnellen en versterken we mensen en hun ideeën.

GesselGroen en Duurzame Dinsdag
Hoveniersbedrijf GesselGroen is een van de inzenders van een duurzaam idee. Met hun nieuwe en innovatieve concept GroeneDagbesteding worden ouderen op een laagdrempelige manier gekoppeld aan groen. Een tuin van zorginstellingen is een mooie uitvalsbasis voor bewoners om tot rust te komen. Maar hoe zit het met het onderhoud? Vaak is dat een kostbare aangelegenheid. Met GroeneDagbesteding onderhouden de bewoners, de activiteitenbegeleiders en de gespecialiseerde medewerkers van GesselGroen samen de tuin van de zorginstelling. Dit biedt meerdere voordelen:

  • het is een zinvolle dagbesteding
  • het geeft de bewoners plezier en trots
  • werken en verblijven in een groene omgeving bevordert het welzijn van de bewoners
  • een deel van de onderhoudskosten kunnen worden gedekt door het budget voor dagbesteding

Over Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag zet zich al 18 jaar in voor een duurzame samenleving. De vele partners zorgen ervoor dat mensen met duurzame ideeën een platform krijgen en hun idee verder kunnen brengen. De Duurzame Dinsdag-koffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, wordt op 6 september op het Binnenhof – in de Oude Zaal van de Tweede Kamer – aangeboden aan het kabinet.